06 80 111 888 (ingyenesen hívható zöldszám) info@techoffice.hu

Környezettudatos és költséghatékony irodai nyomtató? Ezerszer is igen!

Fenntarthatóvá szeretnéd varázsolni cégedet, de nem tudod hogyan? Rengeteg kell költened a nyomtatókra, és lenne annak a pénznek jobb helye is? Lehet, nem ez lenne az első tipped, de az említett berendezések cseréjével nemcsak spórolhatsz, hanem a zöld, leállásmentes irodához is közelebb kerülhetsz!

Környezettudatos és költséghatékony irodai nyomtató? Ezerszer is igen!

🕒 Becsült olvasási idő: 6 perc

A legtöbbek fejében mélyen él, hogy a nyomtatók nem a legkörnyezetbarátabb gépek, ami a régi típusú berendezésekre igaz is. Alkalmazásuk óriási hővel és energiafogyasztással jár, amely a bolygóra és bizony a céges bankszámlára nézve is megterhelő.

De hála a technológia fejlődésének, mára ebből is kifejlesztettek környezetbarát változatokat, amelyek használata segít csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását és az energiafogyasztást. Ha ilyenre cseréled a jelenlegi nyomtatóidat, akkor:

– Elfelejtheted a random hibákat, legrosszabbkor beragadó papírokat és a többi ehhez hasonló kellemetlenséget.

– Közelebb kerülhetsz a fenntartható és leállásmentes irodához.

– Nem mellesleg pedig jelentős összegeket takaríthatsz meg.

Mindez szép és jó, de milyenek is a környezetbarát irodai nyomtatók?

– Energiatakarékosak: A TechOffice-nál kapható nyomtatók kevesebb elektromos energiát használnak aktív és alvó állapotban is.

– Hőmentesek: Nem termelnek hőt, ezáltal károsanyagokat és ózont sem.

– Minimális kopóalkatrésszel üzemelnek: Így nem kell bizonyos oldalszámonként kicserélni kisebb vagy nagyobb alkatrészeket.

– Lehetőleg karbantartásmentesek: Nincs szükség kötelező szervizekre, maximum megelőzésképpen.

Most, hogy tisztáztuk a fenntartható berendezések jellemzőit, hadd térjünk ki egy kicsit mélyebben a hőmentes technológiára.

Hő nélküli technológia

A hagyományos nyomtatók, amelyek között a legnépszerűbbek a lézeres típusok, ózont és elképesztő mennyiségű hőt termelnek, ami borzasztóan környezetszennyező.

Ezzel ellentétben a fenntartható gépek hő nélküli technológiájúak. Ez olyan eljárásokat jelent, amelyek lehetővé teszik a dokumentumok, képek vagy grafikák nyomtatását anélkül, hogy a papír és a képalkotó alkatrészek között súrlódás, valamint kopás lenne.

Néhány példa a hő nélküli technológiára:

EPSON üzleti tintasugaras nyomtatók: Például a WorkForcePro, RIPS és ENTERPRISE termékcsalád. Ezek a nyomtatók jellemzően a havi néhány ezer oldaltól, akár 100 000 oldalig is terhelhetők. Előnyük, hogy gyorsan és profin tudnak minden műszaki funkciót. Kifejezetten olyan irodákba valóak, ahol folyamatos nyomtatásra van szükség és nem opció a sorbanállás a nyomtatóhoz. A kezdő beruházás ugyan magasabb lehet, mint a legolcsóbb otthoni nyomtatók esetén, de már az első hetekben meg tud térülni a megbízhatóságon és a teljesítményen keresztül. 

EPSON nagyformátumú plotter nyomtatók: Ezek széles formátumban is képesek nyomtatni, ezért leginkább mérnök irodákban, marketingügynökségnél jellemző a használatuk. Nagyobb anyagok elkészítésére alkalmasak, például színes tervrajzokra, vagy grafikai anyagokra. Így akár A0-ás méretben is tudnak vele nyomtatni az irodában, nem kell nyomdába rohangászni mindenért. Sajnos ezek jellemzően több százezres eszközök, amiknek az ára közelebb áll a millióhoz, így a kezdeti beruházás magas, de a megspórolt idő miatt megtérülhet.

– EPSON otthoni külsőtartályos, úgynevezett Ecotank nyomtatók: Jellemzően nagy kezdő készlettel rendelkező, otthonra, vagy mikró, 1-2 fős irodába jöhet szóba, ahol nem üzleti felhasználásra van szükség. Akár 3 évre elegendő kellék jár hozzájuk. Viszont nem terhelhető, ezért több fős társas vállalkozásokba általában nem ideális.

De miért válassz környezetbarát nyomtatót?

Az eddigieken túl, fontos még kiemelni, hogy a környezetbarát nyomtatóknak alacsonyabb a TCO-ja. Ez a teljes tulajdonlási költséget jelenti, ami gyakorlatilag azt mutatja meg, hogy az eszköz az első naptól az élettartam végéig mennyibe fog kerülni. Ebbe beletartozik a beszerzési ár, a hozzávaló kellékek, esetleges alkatrész cserék díja stb.

A fenntartható berendezéseknél ez – a fent felsorolt tulajdonságok miatt – nem haladja meg a havi 5-8 ezer Ft-t.

Mindemellett belátható időn belül kötelezővé tehetik a részecskeszűrőket a nyomtatókban, melyek már csak a modern eszközökben találhatóak meg. Az új szabály célja az ózont termelő típusok használatának csökkentése.

Ha ez még mind nem győzött volna meg, beszéljenek a számok.

Az EPSON vezető technológiai cég nemrég egy részletes szimulációt készített, amely során egy vállalat fogyasztási adatait és a hőmentes technológia garantálta előnyöket vették figyelembe. Céljuk az volt, hogy megvizsgálják milyen hatásai vannak a nyomtatók flottaoptimalizálásának. 

A szimulációban 15 darab lézernyomtatót cseréltek le fenntartható EPSON üzleti készülékekre.

Az eredmények pedig:

– A váltás 5 év alatt akár 7510 kWh energia megtakarítást eredményezne, ami a számítások alapján akár 1 877 464 Ft áram megtakarítást jelentene.

– A cserével jelentős mennyiségű időt, 53,6%-ot megtakaríthat a vállalat. Mivel a technológia miatt nem lesz leállás, ezáltal elkerülhetők lesznek a kötelező karbantartások.

– A mért adatok alapján pedig az új berendezésekkel akár 79,6%-kal is csökkenhet a vállalat szén-dioxid kibocsátása.

 

Mindez egyértelműen mutatja: A környezettudatos nyomtatók mind a cégek, mind pedig a bolygó szempontjából is jó választásnak bizonyulnak.

 

Szeretnéd tudni, hogy a te céged nyomtathatna-e hatékonyabban és fenntarthatóbban?

Töltsd ki a nyomtató választót és akár 60 percen belül megismerheted az új, modern, költséghatékony és fenntartható irodai nyomtatódat!

Értesülj Te is az akciókról
Soha nem küldünk spamet.
NAIH azonosító: NAIH-124541/2017.
Kérdésed van? Visszahívunk.
Add meg az adataidat és hamarosan keresni fogunk.
KAPCSOLAT
Köszönjük. Hamarosan keresni fogunk!
Az elküldöm gombra kattintva elfogadod az ÁSZF Adatvédelmi nyilatkozatunkat. Adatkezelési azonosítónk: NAIH-124541/2017.
MINDJÁRT KÉSZ!
Már csak meg kell adnod néhány adatot és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot.
A küldés gombra kattintva elfogadod az adatkezelési szabályzatunkat. NAIH-124541/2017.