06 80 111 888 (ingyenesen hívható zöldszám) info@techoffice.hu

Lézeres vagy tintasugaras nyomtatót vegyek? Van más lehetőség is?

Az irodai eszközpark egyik legfontosabb eleme a nyomtató. De amikor ennek beszerzéséről van szó, felmerül a kérdés: a lézeres vagy a tintasugaras verzió lesz-e a megfelelő a cégnek? Cikkünkből megtudhatod, melyik irodába melyik való, és mi alapján érdemes dönteni.

Lézeres vagy tintasugaras nyomtatót vegyek? Van más lehetőség is?

🕒 Becsült olvasási idő: 4 perc

A nyomtatódilemma

Kezdő vállalkozásként igen nehéz előre látni, mekkora lesz az ügyfélkör, mennyi szerződést kell megírni, kinyomtatni, milyen egyéb dokumentumok nyomtatásáról, archiválásáról, szkenneléséről kell még gondoskodni.

Éppen ezért sokan tanácstalanok, mikor felmerül bennük a kérdés: milyen nyomtatót vegyek az irodába? Pedig sok mindent befolyásol a későbbiekben a nyomtató típusa, a sebessége, de a karbantartással, fenntartással járó teendők is.

Mit érdemes figyelembe venni? Mindenekelőtt azt kell tudni, naponta-havonta hány oldal nyomtatása történik meg, és ezek főként színesek vagy fekete-fehérek lesznek-e.

Természetesen az extrákra is gondolni kell! Borítéknyomtatáshoz is használod a gépet? Esetleg plakátméretben is kell majd nyomtatnod? Az is lehet, hogy a telefonról lementett fényképeket szeretnéd majd kézzel foghatóvá tenni, esetleg prospektusokat, tájékoztató brosúrákat, füzeteket akarsz majd a partnereid kezébe adni.

Jó, ha előre átgondolod azt is, mennyi pénzt szánsz a nyomtató havi fenntartására, karbantartására. De nézzük, milyen lehetőségek jöhetnek szóba!

1. lehetőség: A tintasugaras nyomtató

A tintasugaras nyomtató a legismertebb, legkorábbi típus, amely igen hatékony lehet, ha viszonylag keveset nyomtatsz egyszerre, hiszen a legtöbb ilyen gép lassabban működik, mint egy lézeres. Ami viszont előny, hogy a színes nyomtatás magasabb minőségű lesz, mint a lézernyomtató esetében, különösen, ha fényképekről van szó.

A tintasugaras nyomtatók beszerzése nem terheli meg a büdzsét, áruk jóval alacsonyabb, mint a lézernyomtatóké. A bennük található tintapatront azonban folyamatosan cserélni kell, amely nagyobb kiadásnak számít. Ha sokáig nem használod a gépet, a patron be is száradhat, így arra is ügyelni kell, hogy a nyomtató rendszeresen legyen munkára fogva.

2. lehetőség: A lézeres nyomtató

A lézeres nyomtatót sok iroda azért választja, mert percek alatt nagy mennyiségű papírt tudnak vele nyomtatni. Nyilvánvalóan egy fénymásoló szalonban ez ideális lehet, de egy kisvállalkozás esetében nem mindig kifizetődő, hiszen a lézernyomtató többe kerül, mint egy tintasugaras.

Főleg fekete-fehér, szöveges dokumentumok nyomtatásához való, pontosan és gyorsan dolgozik. Fényképek, színes prospektusok, kimutatások nyomtatására nem igazán alkalmas.

Ha azt látod, hogy a tinta halványodik, akkor tonercserére van szükség, ami nem olyan megterhelő kiadás. Sokan éppen az alacsonyabb karbantartási költségek miatt választják ezt a típust.

3. lehetőség: A TechOffice ajánlata

Érthető, ha ezek után sem tudod eldönteni, melyik nyomtatót válaszd: azt, amelyik gyors, de drága és nem tud olyan szépen színesben nyomtatni, vagy azt, amelyikhez olcsóbban hozzájutsz ugyan, és szépen is nyomtat, de a fenntartása költségesebb?

Hozunk egy harmadik lehetőséget, amely ötvözi a kétféle nyomtató előnyeit, így nem kell kompromisszumot kötnöd! Kérd ajánlatunkat az irodai nyomtatóról, amelyet akár meg is vásárolhatsz, de bérbe is vehetsz.

Kínálatunkban többféle printer is elérhető, azt ajánljuk számodra, amelyik valóban a céged igényeihez, a napi munka gördülékenyebbé tételéhez való.

A TechOffice csapata arra specializálódott, hogy minden hozzá forduló vállalkozást segítsen úgy, hogy személyre szabott lehetőséget kínál. Nyomtatóink által hatékonyabb lesz a munkavégzés. Rugalmas és teljes körű üzemeltetést biztosítunk minden termékünkhöz.

Keress bennünket elérhetőségeinken, amennyiben érdekel egy leállásmentes és költséghatékony irodai nyomtató, amely professzionális szinten szolgálja ki a vállalkozásod igényeit!

Szeretnéd tudni, hogy a te céged nyomtathatna-e hatékonyabban és fenntarthatóbban?

Töltsd ki a nyomtató választót és akár 60 percen belül megismerheted az új, modern, költséghatékony és fenntartható irodai nyomtatódat!

Értesülj Te is az akciókról
Soha nem küldünk spamet.
NAIH azonosító: NAIH-124541/2017.
Kérdésed van? Visszahívunk.
Add meg az adataidat és hamarosan keresni fogunk.
KAPCSOLAT
Köszönjük. Hamarosan keresni fogunk!
Az elküldöm gombra kattintva elfogadod az ÁSZF Adatvédelmi nyilatkozatunkat. Adatkezelési azonosítónk: NAIH-124541/2017.
MINDJÁRT KÉSZ!
Már csak meg kell adnod néhány adatot és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot.
A küldés gombra kattintva elfogadod az adatkezelési szabályzatunkat. NAIH-124541/2017.