06 80 111 888 (ingyenesen hívható zöldszám) info@techoffice.hu

Miért ne válassz olcsó irodai nyomtatót?

De kérdezhetnénk akár ezt is: azt akarod, hogy a kollégáid megutáljanak? Most bemutatjuk, miért nem éri meg túl sokat spórolni az irodai nyomtatón. Legalábbis akkor, ha nem akarod a pénzedet folyamatosan egy feneketlen pénznyelő lyukba tölteni. Mutatjuk, hogyan legyél költséghatékony úgy, hogy közben a hosszú távú fenntartható minőségről sem mondasz le.

Miért ne válassz olcsó irodai nyomtatót?

🕒 Becsült olvasási idő: 5 perc

Öntsünk tiszta vizet a pohárba: egy irodába az esetek többségében nem áthidaló vagy rövid távú megoldásként van szükség nyomtatóra.

Ám annak ellenére, hogy okosabb lenne olyan szempontokat figyelembe venni az irodai nyomtató kiválasztása során, mint például a nyomtatási kapacitás; a multifunkcionalitás; a szolgáltató által nyújtott háttértámogatás és szervizhálózat; a kellékek és cserealkatrészek elérhetősége, illetve azok ára; a legtöbben mégis egyetlen tényezőre koncentrálnak: az árra.

A fapados irodai nyomtató ritkán jó

Gondolj csak bele egy kicsit, hogy miért tudják a gyártók olyan olcsón adni azt az irodai nyomtatót! Egyfelől ezeknek az eszközöknek meglehetősen alacsony a havi maximális nyomtatási kapacitásuk és a munka-, illetve igénybevételi ciklusuk, ami több problémát is előre vetít.

Egyfelől nem hunyhatunk szemet afelett, hogy az olcsó irodai nyomtatók lassúak, ami könnyen belátható módon hátráltatja a munkavégzés hatékonyságát. Másfelől ott van az a jól kirajzolódó bökkenő, hogyha túllépitek a havi maximális nyomtatási kapacitást, az ajánlottnál magasabb igénybevétel felgyorsítja az eszköz elhasználódását.

Gyorsabban kopnak, mennek tönkre az alkatrészek, amelyek rövid- és középtávon vagy új eszköz vásárlásra, vagy drága szerelői díjak és cserealkatrészek vásárlására fogja kényszeríteni a cégedet.

Arról nem is beszélve, hogy az esetek többségében azért tudják olcsón adni az irodai nyomtatót, mert az eszköz használatához szükséges kiegészítők, például a tonerek borsos árán akarják visszahozni azt, amiről a nyomtató alacsony ára miatt lemondtak. Summa summarum: olcsó húsnak még mindig híg a leve.

 

3 ok, hogy miért ne vegyél olcsó irodai nyomtatót

Ahogy azt ebben a videóban is bemutattuk:

1. A kollégáid tuti megutálnak miatta

Abban az esetben, amikor nem a leghatékonyabb, hanem a legolcsóbb megoldást keresed, biztos lehetsz benne, hogy rossz lóra teszel. Az irodai nyomtató esetében ez gyakori meghibásodást, maszatos és foltos nyomatokat, sorban állásig fajuló lassúságot eredményez.

Egy olcsó irodai nyomtató inkább hátráltatja, mint előre mozdítja az irodai munkavégzést. Ez pedig előbb-utóbb a kollégák frusztrációját is kivívja.

2. Az üzleti életed is megsínyli

Bár már egyre több az e-dokumentum, ott a felhőszolgáltatás és rengeteg más digitális megoldás, az irodai nyomtatás sem fog egyhamar kimenni a divatból. A legtöbb helyen még mindig papíralapon nyomtatják a szerződéseket, az ügyfelek jó része papíron kéri a számlát.

Amikor egy üzleti tárgyalásra készülsz, nem csak színes-szagos PPT-vel készülsz, hanem egy-két fizikai példánnyal is, ami jegyzetelhető, kommentálható, kézzel fogható – legalábbis akkor, ha valóban le akarod nyűgözni a másik felet. Kivéve persze akkor, ha az olcsó irodai nyomtató megint bemondta az unalmast és sztrájkba lépett, esetleg elakadt benne a papír, vagy idejekorán fogyott ki a toner.

3. Hosszú távon az olcsó is drága

Ráadásul nemcsak pénzben, hanem ökológiai lábnyomban mérve is. Egy modern, igényeknek megfelelő irodai nyomtató ugyanis nemcsak az irodai nyomtatási igényeket szolgálja ki tökéletes kapacitással, nemcsak gyorsan és megbízhatóan működik, hanem innovatív technológiák felhasználásával minőségi alapanyagokból készül és még környezetbarát is.

Így már egészen más az irodai nyomtató (ár)fekvése, nem igaz? Ha szeretnél elsőre jól választani az irodai nyomtatók közül, akkor töltsd ki a nyomtató választónkat, és 1 órán belül már nálad is lesznek az ajánlatok.

 

 

Szeretnéd tudni, hogy a te céged nyomtathatna-e hatékonyabban és fenntarthatóbban?

Töltsd ki a nyomtató választót és akár 60 percen belül megismerheted az új, modern, költséghatékony és fenntartható irodai nyomtatódat!

Értesülj Te is az akciókról
Soha nem küldünk spamet.
NAIH azonosító: NAIH-124541/2017.
Kérdésed van? Visszahívunk.
Add meg az adataidat és hamarosan keresni fogunk.
KAPCSOLAT
Köszönjük. Hamarosan keresni fogunk!
Az elküldöm gombra kattintva elfogadod az ÁSZF Adatvédelmi nyilatkozatunkat. Adatkezelési azonosítónk: NAIH-124541/2017.
MINDJÁRT KÉSZ!
Már csak meg kell adnod néhány adatot és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot.
A küldés gombra kattintva elfogadod az adatkezelési szabályzatunkat. NAIH-124541/2017.