06 80 111 888 (ingyenesen hívható zöldszám) info@techoffice.hu

Miért pont most válassz környezetbarát irodai nyomtatót?

A környezettudatosság egyre nagyobb szerepet kap a technológiai eszközök életében, hogy egy zöld jövőt biztosíthassunk a következő generációk számára.
Nehezen találunk olyan vállalkozást, amely ne használna nyomtatót a mindennapokban, így elengedhetetlen azok fejlesztése is. A modern technológiával előállított, a környezeti és egyéni szempontnak megfelelő gépeink és a vállalatok tudatos hozzáállása szerencsére egyre jobban hozzájárul egy élhetőbb jövőhöz. Azonban belátható időn belül a cégek számára már nem választás kérdése lesz a régi, környezetre káros nyomtatók lecserélése. Hogy milyen szigorítások várhatóak, miért éri meg már most beruházni a környezetbarát eszközökbe, és az milyen előnyökkel jár, mind kiderül ebből a blogcikkünkből, ami a pénzcentrum.hu-nak adott interjúnk kiegészítése.

Miért pont most válassz környezetbarát irodai nyomtatót?

🕒 Becsült olvasási idő: 4 perc

most-kornyezetbarat_irodai-nyomtatot-valassz

A papíralapú iratkezelés stabil lábakon áll

Habár a hatékonyság optimalizálása érdekében sokan már digitalizálták cégük működését, szinte nincs olyan magyar vállalkozás, ami semmit sem intéz papíron. Egész pontosan a 10-200 főt foglalkoztató kkv-k 79%-a a papíralapú iratkezelést preferálja, négyötöde pedig rendszeresen kinyomtatja az elektronikusan kitöltött önéletrajzokat, szerződéseket, számlákat és a legfontosabb üzeneteket is. Megszokásból vagy biztonságérzetből nehezen hagyják el ezt a habitust.

A régi típusú nyomtató hátrányai

A problémát igazán a legtöbbük által használt nyomtatók minősége és típusa okozza. A hagyományos, ózont termelő eszközök rendkívül környezetszennyezőek, amire rátesz egy lapáttal, hogy sokan a kommunális hulladékba dobják a kártékony kellékanyagokat.

Az sem utolsó tényező, hogy a régi technológia hátráltatja az irodák mindennapi gördülékeny működését. Lassú, beszárad, gyakran igényel alkatrészcserét, random nem nyomtat, ráadásul a papír is folyton beleragad. És persze ne feledkezzünk meg a legfontosabb tényezőről sem: az említett szigorításról.

A nyomtatók piacának szigorítása

Belátható időn belül kötelezővé tehetik a részecskeszűrőket a nyomtatókban, melyek már csak a modern eszközökben találhatóak meg. Az új szabály célja az ózont termelő típusok használatának csökkentése és a jelenleg nem igazán környezettudatos nyomtatási szokások átalakítása.

A nálunk elérhető új típusú nyomtató előnyei

Természetesen az új típusú eszköz segít abban, hogy az előbb-utóbb bekövetkező szigorítások elébe menjen az a cég, ami még most lecseréli a régi típusú nyomtatóit. A zöld jövő szempontjából azonban a legfontosabb előnye a környezetbarát jellege.

• Hő nélkül működik. Elkerülhető vele a papír és a képalkotó alkatrészek közötti súrlódás, valamint kopás is. Végeredményben ez megakadályozza a veszélyes hulladék keletkezését.

• Kevesebb energiát fogyaszt. Nyomtatóinkkal 52%-kal csökkentheted az irodád energiafelhasználását.

• Hosszú életű, strapabíró. Így nem kell folyton új alkatrészeket rendelned hozzá. Plusz előnye, hogy ezzel százezreket is spórolhatsz.
Mindezzel biztosítja a leállásmentes munkavégzést és a dolgozók örömmel használják, hiszen nem okoz bosszúságot.

Szeretnél beruházni rá? Ezekre figyelj vásárlás előtt!

Nem csak a nyomtatókra érvényes, viszont azoknál is elengedhetetlen a TCO figyelembevétele. Tál Dávid, a kornyezetbaratnyomtato.hu alapító-ügyvezetője a pénzcentrum.hu-nak adott interjújában kifejtette, hogy ez a rövidítés a teljes tulajdonlási költséget jelenti. Azaz hogy az első naptól az élettartama végéig mennyibe fog kerülni az adott eszköz.

A nyomtatóknál kifejezetten fontos, hogy minél nagyobb kapacitású kellékanyagokat biztosítson hozzá az eladó, és azokat a gyártó újra tudja hasznosítani. Ezeket mi természetesen mind garantáljuk, sőt a környezettudatosság szempontjából elengedhetetlen tényezőre is figyelünk: csak olyan nyomtatót ajánlunk az irodádba, aminek nincsenek kopó alkatrészei.

Zöldebb holnapok, pénztárcakímélő döntések

Manapság megfigyelhető, hogy minden, amit a környezetünk védelme érdekében átalakítanak, fejlesztenek az drágább lesz. Azonban Tál Dávid szerint azt is figyelembe kell venni, hogy nagyon komoly piaci verseny van a nyomtató piacon. Sok gyártó szeretné eladni a termékét, ehhez pedig versenyképesen kell áraznia. Ennek köszönhetően egy környezetbarát nyomtató ára közel megegyezik egy bármilyen más nyomtatóéval, cserébe rengeteg előnnyel rendelkezik.

„Nem is erre helyezném a hangsúlyt, hanem inkább arra, hogy egyszer kell jól kiválasztani azt az eszközt, arra az öt-hat-nyolc évre, amíg használom, mert egyébként lehet, hogy fele annyiért is meg tudnám venni, viszont minden évben kidobom. Nagy matekzseninek nem kell lenni ahhoz, hogy megértsük, hogy ez nem éri meg. Azt mondom, hogy van egy alapküszöb, amennyit rá kell szánni egy termékre, ez viszont kevesebb, mint azt gondolnánk, és hosszú távon jobban meg is éri.” – fejtette ki az ügyvezető.

Missziónk

Nem véletlen, hogy a TechOffice-nál azt tűztük ki célul, hogy legalább 10.000 magyar vállalkozáshoz eljussunk, és mi segíthessük őket a környezetbarát nyomtatóinkkal. A jövőbeli szigorításokat tekintve és a nyomtatóinkkal járó rengeteg előnnyel TE is csak jól járhatsz velünk!

A teljes cikk elolvasására itt van lehetőséged: „Nagyon súlyos nyomtatópara derült ki: ebből komoly baj lesz, erre sokan nem készültek

Szeretnéd tudni, hogy a te céged nyomtathatna-e hatékonyabban és fenntarthatóbban?

Töltsd ki a nyomtató választót és akár 60 percen belül megismerheted az új, modern, költséghatékony és fenntartható irodai nyomtatódat!

Szeretnéd tudni, hogy a te céged nyomtathatna-e hatékonyabban és fenntarthatóbban?

Töltsd ki a nyomtatóválasztót és akár 60 percen belül megismerheted az új, modern, költséghatékony és fenntartható irodai nyomtatódat!

Értesülj Te is az akciókról
Soha nem küldünk spamet.
NAIH azonosító: NAIH-124541/2017.
Kérdésed van? Visszahívunk.
Add meg az adataidat és hamarosan keresni fogunk.
KAPCSOLAT
Köszönjük. Hamarosan keresni fogunk!
Az elküldöm gombra kattintva elfogadod az ÁSZF Adatvédelmi nyilatkozatunkat. Adatkezelési azonosítónk: NAIH-124541/2017.
MINDJÁRT KÉSZ!
Már csak meg kell adnod néhány adatot és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot.
A küldés gombra kattintva elfogadod az adatkezelési szabályzatunkat. NAIH-124541/2017.