06 80 111 888 (ingyenesen hívható zöldszám) info@techoffice.hu

Hogyan válassz nyomtatót otthonra és home office-ra?

Hirtelen olyan helyzet állt elő, hogy otthon is szükség lenne a nyomtatóra? Semmi gond. A TechOffice kínálatában otthoni és home office nyomtatókat, multifunkcionális eszközöket egyaránt találsz. Azonban az otthoni használatra vagy épp home office-ra tervezett nyomtató vásárlás igencsak trükkös dologgá válhat, ha nem tudod, milyen részletekre érdemes odafigyelned a folyamat során. Mutatjuk milyen paramétereket fontolj meg, mielőtt kiválasztod a nyomtatód és megnyomod a rendelés gombot.

Hogyan válassz nyomtatót otthonra és home office-ra?

🕒 Becsült olvasási idő: 10 perc

Számtalan olyan élethelyzet adódhat, amikor nemcsak a munkahelyeden, hanem otthon is szükségessé válhat egy nyomtató vagy multifunkcionális eszköz beszerzése. Például, ha egy balesetből való lábadozás miatt cégvezetőként vagy irodai dolgozóként most home office-ban kell dolgoznod és szükséged lenne egy nyomtatóra a munkádhoz.

Élethelyzetek A-tól Z-ig: mindig jó, ha van otthon nyomtató

Tegyük fel, hogy ki kell nyomtatnod néhány szerződést, amiket az aláírást követően be kell szkennelned, majd e-mailben visszaküldened a feladónak. Ráadásul a lehető leggyorsabban. A szerződéseken felül is akadhat néhány fontos dokumentum, amit muszáj papírra vetned, mondjuk a jobb átláthatóság vagy a dokumentumkezelési szabályozás miatt.

Előfordulhat továbbá az is, hogy tervrajzokat kell nézned vagy elküldened, ilyenkor is elkerülhetetlen a nyomtatás. Vagy, ha gyermeked van, az iskolai feladatok is feladhatják a nyomtatódnak a leckét.

Ezalatt arra gondolok, hogy pár naponta 1-2 oldalt ki kell nyomtatnod neki, de a munkahelyeden már nincs rá lehetőség. Viszont az iskolából hazaküldött tananyagokat mindenképpen ki kell nyomtatni. Vagy esetleg újra a felsőoktatásban tanulsz és otthon kell megoldanod a nyomtatást, amit eddig egy belvárosi copy-shopban letudtál 5 perc alatt.

Mindent egybevetve, mindig adódhat olyan élethelyzet, amikor szükséged lesz egy olyan eszközre, ami kis helyet foglal, WiFi-kompatibilis és nem árt, ha nem egy őskövület. Ergo kiszámítható működéssel ontja magából a lapokat. Ha nem csal a tapasztalatunk, valószínűleg az sem lenne hátrányos számodra, ha a nyomtatód a lehető legkevésbé terhelné meg a családi kasszát, illetve normális áron kapható hozzá a toner. De nem csigázzuk tovább az érdeklődésedet. Inkább mutatjuk, hogy mégis milyen szempontokat vegyél figyelembe az otthoni és/vagy home office nyomtatód kiválasztásához.

Így tudsz elsőre jól választani otthoni vagy home office nyomtatót

A nyomtató vásárlás a legtöbb ember számára olyan dolog, amin szeretne mielőbb túllenni. Viszont óva intünk a „legegyszerűbb” döntéstől. Szinte biztos, hogyha egy műszaki áruházláncnál veszel egy jónak tűnő darabot mindenféle szakmai segítség nélkül, vagy rendelsz valamit gyorsan a neten, akkor később (vagy azonnal) drága kompromisszumokat kell majd kötnöd.

Érdemes lehet inkább előre tervezni, mert nem biztos, hogy megéri kidobni egy olcsóbb vételárral büszkélkedő nyomtatóra a pénzt, ha mondjuk 2-3 hónap múlva is feltett szándékod használni a nyomtatót. Vagy, ha mindig lenne hozzá toner utánpótlás. Amire nem mellesleg, nem kell ráfizetned az ingedet és a nadrágodat. (Mondunk jobbat is: tudtad, hogyha home office nyomtatódat tőlünk vásárlod meg, később akár az irodádba is átszállítjuk ingyen és bérmentve, ha kéred?)

Szóval mi az, amire biztosan figyelned kell, az otthoni nyomtató és home office nyomtató kiválasztása során:

• Ne legyen drága bele a toner és tudjon sokat nyomtatni (vannak olyan nyomtatók, amelyeknél a kezdőkészlet akár több ezer oldal nyomtatásához is elegendő lehet).

• Ha meggondolnád magad, akkor legyen reális opció a visszavétel/csere. Tehát megbízható és szakértő, felelősséget vállaló helyről vásárolj. Nem árt, ha működik még a jövőhéten is a bolt, hogy kicseréld egy másik termékre, amennyiben valamilyen gond lenne.

• Ne legyen „beszáradós” típus. Ez persze a nyomtatási szokásoktól is függ, hogy sikerül-e a kapacitást jól belőni: vannak olyan nyomtatók, amelyeknek egyszerűen nem tesz jót, ha sokáig állnak, óhatatlanul beleszárad a festék. Egy szakértő nyomtatós boltban tudnak segíteni abban, hogy a nyomtatási igényeidnek és szokásaidnak megfelelő eszközt vásárolhasd meg. Mert a beszáradt toner is drága mulatság.

• Az sem árt, ha hosszú távon is van stabil toner ellátás a géphez.

• Legyen WiFi-s, hogy laptopról és minden eszközről könnyedén tudd használni, így bárhova elhelyezheted az otthoni vagy home office nyomtatódat.

Plusz 6 szempont az otthoni és home office nyomtató kiválasztásához

1. Méret

Alaposan mérd fel, hogy mekkora hely áll rendelkezésre az új nyomtatód elhelyezéséhez. Amennyiben a kialakított otthoni munkaállomáson találod meg a helyét, azt is ajánlott kikalkulálni, hogy az új eszköz magán a munkaállomáson mennyi helyet foglal el, te kényelmesen tudsz-e még dolgozni mellettet.

Ha nincs külön otthoni irodád, akkor a nyomtatónak sokkal nyilvánosabb, hozzáférhetőbb lesz a lakhelye. Éppen ezért előfordulhat, hogy a konyhában vagy a hálószobában kap majd helyet, ezért az otthoni használatra tervezett és/vagy home office nyomtatóknak kompaktabbnak kell lenniük, mint egy irodai nyomtatónak.

2. Vételár és fenntartási költségek

Nem minden a nyomtató vételára, a fenntartási költségek is ugyanúgy számítanak. Főleg azért, mert azok rendszeresen felmerülő költségek lesznek, amelyek általában a családi kasszát vagy a fizetésedet fogják terhelni, amennyiben a munkáltató nem járul hozzá az otthoni nyomtatási költségeidhez.

Ennek kapcsán fontos megjegyezni, hogy a lézernyomtatók első ránézésre talán többe kerülhetnek, mint a tintasugaras nyomtatók, de hosszú távon gazdaságosabbak lehetnek a kinyomtatott oldalak száma és a toner cseréjének ritkasága miatt. Gondold át, hogy milyen gyakran és mekkora mennyiségben fogsz nyomtatni, majd döntsd el, hogy a lézernyomtató vagy a tintasugaras nyomtató felel meg jobban az igényeidnek.

3. Papír- és tintakapacitás

A lézernyomtatók általában nagyobb papír- és tintakapacitással rendelkeznek, mint a tintasugaras nyomtatók. Ez azt jelenti, hogy egyiket sem kell olyan gyakran pótolnod, persze ez a nyomtatási szokásaidtól is függ. Viszont a nagyobb kapacitás egyben azt is jelenti, hogy egyes lézernyomtatók nagyobbak, mint a hagyományos tintasugaras nyomtatók. Tartsd ezt szem előtt, amikor eldöntöd, hogy a kapacitás vagy a méret a fontosabb számodra.

4. Fénykép- és színes nyomtatás

Ha olyan munkát végzel, amely fényképek vagy más színes dokumentumok áttekintését foglalja magában, a színes nyomtatás minőségét mindenképpen figyelembe kell venned a vásárlási döntéshozatalban.

Egyes nyomtatók élesebben nyomtatják ki a szöveget, míg mások jobban tudják renderelni a fényképeket. Ügyelj arra, hogy a nyomtató választás során előnyben részesítsd azokat a nyomtatókat, amelyek nagy felbontású, fotóminőségű nyomatokat készíthetnek.

5. Nyomtatási sebesség

A nyomtatási sebesség szintén olyan paraméter, amely nagyban függ attól, hogy otthoni vagy home office felhasználásra keresel nyomtatót. Mondjuk egy lassú nyomtató mindenkiből kihozhatja a legrosszabbat. Szóval, figyelj a nyomtatási sebességre is.

Otthoni felhasználás esetén a percenkénti 10 színes oldal és 20 fekete-fehér már jó is lehet, home office esetén kicsit nagyobb is lehet az elvárásod. Mindez természetesen attól is függ, hogy mi a munkád és milyen gyakran, illetve mennyit kell nyomtatnod.

6. Többfunkciós nyomtatók

Előfordulhat, hogy a nyomtató választás során szembesülsz azzal, hogy nem csak egy nyomtatóra, hanem néhány plusz funkcióra is szükséged van. Például a szkennelés és a másolás gyakori tevékenységed az irodában is, akkor válassz egy jó multifunkciós nyomtatót, amely képes nyomtatni, szkennelni, fénymásolni is.

7. A nyomtatóba való papír beszerzése

Nem árt, ha a nyomtatódba való papír beszerzésére is gondolsz, hiszen érdemes olyan helyről megvenned az otthoni vagy home office nyomtatódat, ahol papírt, tonert is tudsz egyből vinni mellé. Szinte biztos, hogy nem jó ötlet vagy már lehetetlenné is vált, elmenni a Tescoba néhány csomag nyamvadt papírért. Helyette kérd házhoz, mondjuk egy fullos nyomtató csomagban.

Mennyiért vegyél nyomtatót otthonra vagy home office-ra?

Otthoni vagy home office nyomtatót már 30 000 Ft-tól lehet kapni, és a határ esetében is a csillagos ég, az akár több százezer forintos vételár sem ritka. A számodra megfelelő, értelemszerűen valahol a kettő között lesz, attól függően, hogy mennyi pluszt szeretnél.

Mindent egybevetve, otthoni felhasználásra már 30 000-60 000 Ft között tudsz jól választani, home office felhasználásra pedig ettől felfelé érdemes gondolkodni. Egy 60 000-100 000 Ft-os értékhatár még jó vízválasztó lehet. Persze ahhoz, hogy biztosan ne válassz rosszul, kérd cégünk szakértő segítségét. Így elkerülheted azt, hogy feleslegesen drága, vagy épp túl olcsó nyomtatót veszel.

Töltsd ki az homeofficen nyomtató választót és akár perceken belül kezedben a lehetőségek.

 

 

Szeretnéd tudni, hogy a te céged nyomtathatna-e hatékonyabban és fenntarthatóbban?

Töltsd ki a nyomtató választót és akár 60 percen belül megismerheted az új, modern, költséghatékony és fenntartható irodai nyomtatódat!

Értesülj Te is az akciókról
Soha nem küldünk spamet.
NAIH azonosító: NAIH-124541/2017.
Kérdésed van? Visszahívunk.
Add meg az adataidat és hamarosan keresni fogunk.
KAPCSOLAT
Köszönjük. Hamarosan keresni fogunk!
Az elküldöm gombra kattintva elfogadod az ÁSZF Adatvédelmi nyilatkozatunkat. Adatkezelési azonosítónk: NAIH-124541/2017.
MINDJÁRT KÉSZ!
Már csak meg kell adnod néhány adatot és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot.
A küldés gombra kattintva elfogadod az adatkezelési szabályzatunkat. NAIH-124541/2017.