06 80 111 888 (ingyenesen hívható zöldszám) info@techoffice.hu

Milyen nyomtatót vegyek? – I. rész

A céges nyomtató kiválasztása nem könnyű feladat. Egyértelmű, hogy jót akarunk választani, ami a lehető legtovább bírja, ugyanakkor természetesen az ár és a kapacitás is nagyon fontos. Sokan követik el azt a hibát, hogy nem járják körbe kellő alapossággal a témát, csak minél gyorsabban venni akarnak „valamit”, amivel nyomtatni lehet. Emiatt fordulhat az elő, hogy nem is olyan sokkal később a nyomtató megadja magát, vagy méregdrágák hozzá a festékek, és emiatt le kell cserélni.

Azért, hogy elkerülhető legyen ez a helyzet, összeszedtük Neked, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venned a céges nyomtató kiválasztása során, ha azon agyalsz, hogy „milyen nyomtatót vegyek?”

Mennyire vesszük igénybe a nyomtatót?

Nagyon fontos kérdés, hogy mennyit használjuk a készüléket. Ha csak pár naponta 1-1 oldalt nyomtatunk, akkor erre nem kell annyira odafigyelni, de ha nagyobb igénybevételnek tennénk ki, gyakorlatilag állandóan nyomtatna vele valaki, akkor nem lesz elég egy olcsóbb „alap” nyomtató, mert egész egyszerűen nem fogja bírni a terhelést. Ilyen esetben nem lehet döntő a nyomtató ára, kénytelenek leszünk egy drágább, de nagyobb teljesítményű, gyorsabb, jobban terhelhető nyomtatót választani céges használatra.

Mennyire könnyű kezelni?

Ha a nyomtatót sokan használják, szinte kivédhetetlen, hogy legyen köztük olyan, aki kicsit lassabban sajátítja el az új technikát. Egy katt ide, egy katt oda… 🙂 ez sajnos nem mindig tesz túl jót a nyomtatónak vagy a beállításoknak. Ezt a problémát úgy tudjuk kiküszöbölni, hogy egyrészt, olyan nyomtatót vásárolunk, amit viszonylag könnyű kezelni, másrészt pedig nagyvonalakban megmutatjuk a hardverek világában kevésbé jártas kollégáknak, hogyan kell használni, és kijelölni azt a személy, akinek szólhatnak, ha valamiért elakadnak a nyomtatóval. Ezt a folyamatot jelentősen könnyebbé és gyorsabbá teheti az, ha olyan szolgáltatót választunk, aki segít a „betanulásban” is.

Mennyire olcsó hozzá a festék és mennyit tud nyomtatni vele a gép?

Ha fontos szempont a gazdaságosság (már pedig nem ismerek olyan cégvezetőt, akinek ne lenne fontos), érdemes már a vásárlás során megnézni, hogy mennyibe fog kerülni a nyomtatóhoz a toner vagy tintapatron. Ebben nem érdemes kompromisszumot kötni, szerintem ne próbálkozz utángyártott darabokkal, mert egyáltalán nem biztos, hogy a nyomtató azt tolerálni fogja. Vannak, amik teljesen jól működnek ezekkel, viszont hosszú távon esélyes, hogy a nyomtató meghibásodik, vagy csúnyán nyomtat, csíkokat húz a papíron. Inkább gondolkodjuk előre, és válasszunk olyat, amibe nem túl drága a toner, és takarékosan működik.

Milyen hozzá a garancia?

Tudtad, hogy a legtöbb nyomtató gyártó nem ad garanciát a nyomtató összes alkatrészére, mert kopóalkatrésznek tekintik? Szóval van olyan, amikor például a nyomtató fej, vagy a dobegység nem garanciális (ez géptípus függő). A legnagyobb baj ezzel az, hogy ha egy fődarab elromlik, akkor már nem érdemes felújíttatni a gépet, mert annyira drága lehet, hogy sokszor vetekszik a nyomtató bekerülési árával. Persze ha egy többszázezres vagy milliós másolóról beszélünk, akkor már más a helyzet, megérheti 1-2 évente felújítani, javíttatni.

A másik fontos szempont a garancia választásnál az, hogy lehetőleg itthoni raktáron legyenek hozzá alkatrészek, hiszen senki nem szeretne mondjuk 3-4 hetet várni arra, hogy megérkezzen a nyomtatójához egy kellék vagy alkatrész. Ez azért is mérlegelendő szempont, mert minél tovább tart egy esetleges javítás annál tovább kell valamilyen kompromisszumos megoldást használnod az irodádban. (mondjuk például emiatt előkerül a szekrényből, a régmúltból fennmaradt 10.000Ft-os nyomtatód..)

Nekem kell elvinnem, vagy hozom-viszem szolgáltatás jár hozzá? Ez is egy fontos szempont a garanciát tekintve, például a HP-nál és az EPSON-nál Magyarországon is elérhető bizonyos nyomtatókhoz a futáros garancia, hidd el, ez nagyban könnyítheti a dolgodat, hogy nem kell alkalomadtán több tíz kilós gépeket cipelned.

Összegezve, tényleg nem árt oda figyelned arra a kérdésre, hogy milyen nyomtatót vegyek. Ha jól választasz, akkor hosszú évekig hű partnered lehet az új nyomtatód.

Ha tetszett a cikk, akkor olvasd el a II. részt is, ahol megtudhatod, hogy milyen nyomtatót vegyél, amihez olcsó a patron? 

 

Töltsd ki a nyomtató választónkat!

Az egész csak 1 percedbe kerül, viszont hosszú távon rengeteg időt és pénzt spórolhatsz meg a nyomtatásodon, a választó segítségével

Értesülj Te is az akciókról
Soha nem küldünk spamet.
NAIH azonosító: NAIH-124541/2017.
Kérdésed van? Visszahívunk.
Add meg az adataidat és hamarosan keresni fogunk.
KAPCSOLAT
Köszönjük. Hamarosan keresni fogunk!
Az elküldöm gombra kattintva elfogadod az ÁSZF Adatvédelmi nyilatkozatunkat. Adatkezelési azonosítónk: NAIH-124541/2017.
MINDJÁRT KÉSZ!
Már csak meg kell adnod néhány adatot és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot.
A küldés gombra kattintva elfogadod az adatkezelési szabályzatunkat. NAIH-124541/2017.