06 80 111 888 (ingyenesen hívható zöldszám) info@techoffice.hu

Milyen szempontok alapján válassz nyomtatót irodádba?

A nyomtató az irodai munkavégzés egyik legfontosabb eszköze. Ha úgy működik, ahogy kell, akkor rengeteg idő, pénz, fejfájás és persze stressz alól mentesít fel Téged és a munkatársaidat.

Milyen szempontok alapján válassz nyomtatót irodádba?

🕒 Becsült olvasási idő: 6 perc

A nyomtató az irodai munkavégzés egyik legfontosabb eszköze. Ha úgy működik, ahogy kell, akkor rengeteg idő, pénz, fejfájás és persze stressz alól mentesít fel Téged és a munkatársaidat!

Mindehhez azonban meg kell találnod a megfelelő nyomtatót céged számára, amely minőségében is megállja a helyét, és megfelel az elvárásoknak. Ez pedig nem a legegyszerűbb feladat.

Tudjuk, hogy ezért igyekszel minél inkább utánajárni a témának. Mi pedig ehhez szeretnénk hozzájárulni és egy kis segítséget nyújtani abban, hogy a lehető legjobb döntést hozd!

Először is, ismerd meg a nyomtatók 2 típusát

Hiszen ez a tudás elengedhetetlen ahhoz, hogy jól tudj választani.

A lézernyomtatók nagyon hatékonyak például a nagy mennyiségű fekete-fehér nyomtatás esetén. Percek alatt óriási adag papírt tudnak nyomtatni. Általában sokáig elegendő egy toner is hozzájuk, villámgyors sebességben és pontosan dolgoznak. Viszonylag költséghatékonyan üzemelnek, azonban ezek drágább technológiájú gépek, így a kezdeti beruházásnal magasabb kiadással kell számolni ennél a típusnál.

A tintasugaras nyomtatók például az otthoni színes képek nyomtatásában verhetetlenek. Viszonylag alacsonyabb áron kaphatóak, azonban a tintapatront folyamatosan cserélni kell bennük, ami nagyobb kiadásokhoz vezethet. Nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy ezt a típust rendszeresen kell használni, máskülönben beszáradnak a patronok.

Az üzleti tintasugaras nyomtató sokszor jelenti az aranyközéputat, hiszen a bekerülési költségük jól racionalizálhatók, viszont stabilan helyt tudnak állni az irodában. Nagy mennyiségű, jó minőségű és gyors nyomtatásra is tökéletesen alkalmasak, nekünk a legtöbb ügyfelünk ezt a technológiát használja. 🙂

Most, hogy ezt tisztáztuk, nézzük azokat a további szempontokat, amiket mindenképp érdemes még figyelembe venned a választás során.

Színes nyomtatás:

Gondold végig, hogy csak fekete-fehérben nyomtattok vagy esetleg a színes módra is szükség van-e. Mindemellett pedig azt is becsüld fel, hogy milyen mértékben használnátok a színeset! Mindennapi használatra kellene az is vagy csak alkalmanként? Ettől függően választhatsz tintasugaras vagy lézeres nyomtatót is.

Igényfelmérés:

A megfelelő berendezés kiválasztásához képben kell lenni a nyomtatási igényekkel. Ezért először mérd fel ezeket az irodában! Átlagosan mennyit nyomtattok egy nap és mekkora dokumentumokat? Ha csak néhány oldalt, akkor elég egy lassabb berendezés, viszont ha rendszeresen akár több száz oldalas dokumentumokat kell kinyomtatni, akkor egy nagy teljesítményű eszköz lesz a befutó.

Multifunkciós képességek:

Ha olyan készülékre van szükségetek, ami a nyomtatás mellett szkennel, másol és faxol is, akkor picit mélyebbre kell nyúlnod a pénztárcában. De hosszú távon természetesen megéri beruháznod egy olyan berendezésre, amely képes mindezekre.

Költséghatékonyság:

Bármennyire is kedvező egy nyomtató ára, ha a kiegészítők, alkatrészek súlyos összegekbe kerülnek, akkor a berendezés fenntartása elképesztő összegekre rúghat. Mindenképp ellenőrizd, hogy egy adott nyomtató tartozékai mennyibe kerülnek, ezáltal megkímélheted magad a kellemetlen meglepetésektől.

Fenntarthatóság:

Egy egyszerű nyomtatóval is tehetsz a környezetvédelemért, energiatakarékosságért és fenntarthatóságért. Ma már elérhetőek környezetkímélő verziók is, amelyek:

  • Kevesebb energiát használnak, ezzel kímélve bolygónkat.
  • Nem termelnek hőt, ezáltal káros anyagokat és ózont sem.
  • Minimális kopóalkatrésszel üzemelnek, így nem használódnak el olyan hamar a kisebb-nagyobb alkatrészek, nem kell sűrűn cserélni őket.

Minőség:

Természetes, hogy minőségi berendezést szeretnél, azonban fontos tudnod, hogy ez nem jár együtt az alacsony árral.

A nagyon kedvező árú, “szinte túl szép ahhoz, hogy igaz legyen” berendezéseket egészen egyszerűen úgy tervezték, hogy hamarabb elhasználódjanak és gyakrabban meghibásodjanak. A silány alkatrészek gyorsabban kopnak, ezáltal akár már a mindennapi használattól tönkremehetnek. Ez pedig új eszköz vásárlásra, vagy drága szerelői díjak és cserealkatrészek vásárlására fogja kényszeríteni a cégedet.

Az esetek többségében azért tudják pénztárcabarát áron adni az irodai nyomtatót, mert az eszköz használatához szükséges kiegészítők – például a tonerek – borsos árán akarják visszahozni azt, amiről a nyomtató alacsony ára miatt lemondtak. Így végül a fenntartási költségei jóval magasabbak lesznek.

Tehát muszáj az árcédulán túlra is nézni, ha igazán jó döntés akarsz hozni.

Összegezve

Ha ezeket a szempontokat figyelembe veszed, biztosan megtalálod a tökéletes nyomtatót az irodádba, aminek hála végre öröm lesz a nyomtatás, és nem kell többet aggódni a sorbanállás, beragadó papírok, maszatos papírok miatt. Sőt, végleg el is felejthetitek ezeket a kellemetlenségeket! Hiszen egy jó nyomtató elősegíti a könnyű és gördülékeny munkavégzést, leállásmentessé varázsolja az irodát.

Nálunk kizárólag ilyen minőségi termékek várnak akár teljes körű üzemeltetéssel, de ez még nem minden, görgess lejjebb! 🙂

Szeretnéd tudni, hogy a te céged nyomtathatna-e hatékonyabban és fenntarthatóbban?

Töltsd ki a nyomtató választót és akár 60 percen belül megismerheted az új, modern, költséghatékony és fenntartható irodai nyomtatódat!

Értesülj Te is az akciókról
Soha nem küldünk spamet.
NAIH azonosító: NAIH-124541/2017.
Kérdésed van? Visszahívunk.
Add meg az adataidat és hamarosan keresni fogunk.
KAPCSOLAT
Köszönjük. Hamarosan keresni fogunk!
Az elküldöm gombra kattintva elfogadod az ÁSZF Adatvédelmi nyilatkozatunkat. Adatkezelési azonosítónk: NAIH-124541/2017.
MINDJÁRT KÉSZ!
Már csak meg kell adnod néhány adatot és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot.
A küldés gombra kattintva elfogadod az adatkezelési szabályzatunkat. NAIH-124541/2017.