06 80 111 888 (ingyenesen hívható zöldszám) info@techoffice.hu

Mi az a mobilnyomtató, és mire jó?

Jártál már úgy, hogy valamit nagyon ki kellett volna nyomtatnod sürgősen, de nem volt éppen a közeledben nyomtató? Rém kellemetlen tud lenni ilyen esetekben fénymásoló után szaladgálni, vagy éppen az ügyfelednél feltelepíteni a nyomtatóját, beállítani mindent, stb..

Jó lenne, ha lenne nálad egy nyomtató, amit vihetsz magaddal bárhova, igaz? Nos, ilyen lehetőség létezik, mobilnyomtatónak hívják.

Ahogy a nevéből is sejthető, a lényege, hogy mobil, tehát viszonylag kevés macerával vihető egyik helyről a másikra, és bárhol, bármikor nyomtathatsz vele. Ezt természetesen a nyomtató tulajdonságai, adottságai teszik lehetővé, amiket a tervezők úgy álmodtak meg, hogy teljes mértékben a hordozhatóságot szolgálják.

Ha pedig konkrétan mobil számlanyomtatót keresel, akkor ez a cikkünk segítségedre lehet. 

Milyen is egy mobilnyomtató?

Kicsi. Szóval itt tényleg a méret a lényeg. Egy normál nyomtatót nem fogsz tudni magaddal cipelni sehová (esetleg csak akkor, ha a heti konditermet pótolnád). A mobilnyomtatók éppen ezért átlagosan 90%-kal kisebbek minden téren, így nem okoz különösebb nehézséget szállításuk. Simán elférhet egy méretesebb laptop táskában, de egyébként a gyártók is szoktak adni az új eszköz mellé hordtáskát.

mobilnyomtato

Ez a típus pl. 2.2kg-t nyom összesen. forrás: hp.com 

Vezeték nélküli. A konnektorhiány is elég nagy problémát tud okozni, ha mobil eszközökről beszélünk, és ez a nyomtatókkal sincs másképp.  A mobil nyomtatók azonban feltöltéssel (is) működnek, ezért akár a taxiban ülve is nyomtathatsz velük, míg odaérsz egy megbeszélésre, tárgyalásra. Egy jobb mobilnyomtató átlagosan 50-100 oldalt simán tud nyomtatni egy teljes töltéssel. USB segítségével tölthetők is, így nem kell attól tartanod, hogy a legrosszabb pillanatban merül le az eszköz, mert vész esetén a noteboookoddal is összekötheted.

Könnyű. Mivel egy nyomtatót megterhelő cipelni, nagyon fontos, hogy egy mobil nyomtató töredék akkora súllyal rendelkezzen. Persze érthető módon a benne lévő alkatrészek miatt nem pehelykönnyű a szerkezet, de a tervezők igyekeznek ezt minimalizálni, hogy ne okozzon gondot a mobilitásban (mint például egyes laptopok esetében – elméletileg mobil, de némelyiknek olyan súlya van, hogy az ember csak akkor viszi magával, ha nagyon muszáj). Jelenleg az Epsonnál érhető el a világ legkönnyebb nyomtatója, mely 1,6kg-ot nyom.

Wifis. Vezeték híján természetesen valamivel kapcsolódnia kell a nyomtatónak az eszközhöz, amiről nyomtat. A wifi erre kiválóan megfelel, ezért alap, hogy ezek a nyomtatók wifivel működnek. A gyakorlatban még csak vezeték nélküli hálózatra (Wifire) sincs szükség, mert a nyomtató rendelkezik saját, beépített modemmel, így akár a zsebünkben lapuló okostelefonról is azonnal kinyomtathatunk egy szerződést, vagy egy színes ajánlatot.

Van hátránya a mobilnyomtatónak?

Van egy két dolog, amit mindenképp érdemes viszont figyelembe venni ezeknél az eszközöknél. Még pedig azt, hogy speciális használatra találták ki őket, tehát alapvetően kevés és ritka nyomtatásra. A drámai súlycsökkentés és a hosszú akku üzemidő miatt viszont, ezek az eszközök nem a legtakarékosabbak és nem is „olcsók”. Ettől függetlenül sok esetben, kifejezetten ajánljuk a mobilnyomtatókat, alább összegyűjtünk néhány példát, hogy kiknek lehet jó egy ilyen pehelysúlyú versenyző.

Kiknek ajánljuk a mobilnyomtatót?

Egyrészt azoknak, akik imádják a legújabb technológiai kütyüket, és azért esetenként fel is tudják használni a munkájuk során. Ha pedig nem érzelemből döntenénk, akkor is van jó néhány olyan szakma, akiknél nem csak a saját presztízsét emelheti a cégvezető vagy üzletkötő, hanem jelentősen egyszerűbbé is teheti a hétköznapjait. Ilyen szakma például az ingatlanközvetítő, vagy a biztosítási alkusz. Van, hogy csak 1-1 oldalt kéne kinyomtatni és átadni az ügyfélnek aláírásra, viszont ahelyett, hogy ilyenkor elrohannál az irodába, csak simán előkapod a saját mobilnyomtatódat és fél perc múlva már meg is kötötted az üzletet. Olyan területi képviselőknek is jó lehet, akik sokat járnak ki tárgyalni ügyfelekhez, és szeretnék őket elkápráztatni azzal, hogy ilyen rugalmasan és gyorsan megmutatják a legjobb portékájukat, vagy a kitöltendő papírokat. Szóval összességében egy szuper találmány a mobilnyomtató. Itt egy videó, ahol részletesen szemlélteti a gyártó az előnyöket.

A webshopunkban azonnal meg is rendelheted, ha szükséged lenne egy ilyenre a munkádhoz.

Mobilnyomtató – infók, árak, megrendelés

Töltsd ki a nyomtató választónkat!

Az egész csak 1 percedbe kerül, viszont hosszú távon rengeteg időt és pénzt spórolhatsz meg a nyomtatásodon, a választó segítségével

Értesülj Te is az akciókról
Soha nem küldünk spamet.
NAIH azonosító: NAIH-124541/2017.
Kérdésed van? Visszahívunk.
Add meg az adataidat és hamarosan keresni fogunk.
KAPCSOLAT
Köszönjük. Hamarosan keresni fogunk!
Az elküldöm gombra kattintva elfogadod az ÁSZF Adatvédelmi nyilatkozatunkat. Adatkezelési azonosítónk: NAIH-124541/2017.
MINDJÁRT KÉSZ!
Már csak meg kell adnod néhány adatot és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot.
A küldés gombra kattintva elfogadod az adatkezelési szabályzatunkat. NAIH-124541/2017.