06 80 111 888 (ingyenesen hívható zöldszám) info@techoffice.hu

Mobilnyomtató pro és kontra: mire használhatod a hordozható nyomtatót?

Gyakorlatilag nincs olyan vállalkozás, amelynek ne lenne szüksége nyomtatásra. Azonban nem mindegy, hogy ez csak az irodában vagy egy menet közben útba ejtett internet kávézóban áll-e a rendelkezésedre. Szerencsére a gyors és kényelmes megoldás érdekében a mobilnyomtató mindig a rendelkezésedre áll. (Csak el ne felejtsd bizonyos időközönként feltölteni.)

Mobilnyomtató pro és kontra: mire használhatod a hordozható nyomtatót?

🕒 Becsült olvasási idő: 8 perc

Ahogy a fogyasztói igények és a felhasználói szokások változnak, ahogy fejlődik az IT-s infrastruktúra, úgy változik a vállalkozások által használt technológia is. Legyen szó egy szerződés akár út közben megejtett kinyomtatásáról, vagy italrendelésről egy forgalmas kávézóban, a vállalkozások által kb. 5-6 évvel ezelőtt használt technológia egyszerűen nem működik a mai gyorsan változó és ügyfélközpontú világban. A mobilnyomtatók kétségkívül egyre fontosabb szerepet töltenek be számos vállalkozás életében. Hogy miért, azt máris elmondjuk.

Kezdjük az alapoknál: mi az a mobilnyomtató, és mire jó?

Gondolj csak bele: jártál már úgy, hogy valamit sürgősen ki kellett volna nyomtatnod, de nem volt éppen a közeledben nyomtató? Se egy internetkávézó vagy nyomtatós bolt? Rém kellemetlen tud lenni ilyen esetekben fénymásoló után szaladgálni, vagy éppen az ügyfeled segítségét kérni a helyzet megoldásában. Főleg akkor, ha éppen náluk is kényszerszabadságát tölti az irodai nyomtató. Vagy összevissza nyomkodták a beállításokat és a helyreállítással szenvedtek vagy fél órát. Legalább.

Summa summarum: időnként azért számodra is hasznos volna, ha lenne nálad egy nyomtató, amit vihetsz magaddal bárhova, igaz? Nos, ilyen megoldás szerencsére már egy ideje létezik a nyomtatók piacán: ez a mobilnyomtató.

Ahogy a nevéből is sejthető, az eszköz lényege, hogy mobil, tehát kialakításán fogva szabadon, megkötések nélkül hordozható. Viszonylag kevés macerával vihető egyik helyről a másikra, és bárhol, bármikor nyomtathatsz vele. Ezt természetesen a nyomtató tulajdonságai, adottságai teszik lehetővé, amiket a tervezők úgy álmodtak meg, hogy teljes mértékben a hordozhatóságot szolgálják, nem beszélve az erősen funkcionális tulajdonságokról.

A mobilnyomtató legfontosabb előnyei

1. Kicsi, kompakt, hordozható

Nem meglepő módon, a mobilnyomtató esetében tényleg a méret a lényeg. Ráadásul a minél kisebb. Egy normál irodai nyomtatót ugyanis nem fogsz tudni magaddal cipelni sehová (esetleg csak akkor, ha a heti konditermet pótolnád).

A mobilnyomtatók méretére éppen ezért jellemző, hogy átlagosan 90%-kal kisebbek minden téren, így nem okoz különösebb nehézséget szállításuk. Simán elférhet egy méretesebb laptop táskában, de egyébként a gyártók is szoktak adni az új eszköz mellé hordtáskát.

2. Vezeték nélküli

A konnektorhiány is elég nagy problémát tud okozni, ha mobil eszközökről beszélünk, és ez a nyomtatókkal sincs másképp. A mobil nyomtatók azonban feltöltéssel (is) működnek, ezért akár a taxiban ülve is nyomtathatsz velük, míg odaérsz egy megbeszélésre, tárgyalásra.

Jó, ha tudod, hogy egy jobb mobilnyomtató átlagosan 50-100 oldalt simán tud nyomtatni egy teljes töltéssel. USB segítségével tölthetők is, így nem kell attól tartanod, hogy a legrosszabb pillanatban merül le az eszköz, mert vész esetén a noteboookoddal is összekötheted.

3. Könnyű

Mivel egy normál méretű üzleti nyomtatót elég megterhelő lenne cipelni (plusz egyedül talán nem is menne), nagyon fontos, hogy egy mobil nyomtató töredék akkora súllyal rendelkezzen. Persze érthető módon a benne lévő alkatrészek miatt nem pehelykönnyű a szerkezet, de a tervezők igyekeznek úgy minimalizálni az eszközök súlyát, hogy az ne okozzon gondot a mobilitásban.

Ugyanúgy, ahogy például bizonyos laptopok esetében tapasztalhatod, némelyik olyan súllyal rendelkezik, hogy az ember tényleg csak akkor viszi magával, ha nagyon muszáj. Jelenleg egyébként az Epsonnál érhető el a világ legkönnyebb nyomtatója, mely 1,6kg-ot nyom és teljesen jól használható, funkcionális darab.

4. Wifis

Vezeték híján természetesen valaminek gondoskodnia kell arról, hogy a mobilnyomtató kapcsolódni tudjon ahhoz az eszközhöz, amiről a nyomtatás indulna. A wifi erre kiválóan megfelel, ezért alap, hogy ezek a nyomtatók wifivel működnek.

A gyakorlatban azonban azt mutatja, hogy a mobilnyomtatónak még csak vezeték nélküli hálózatra (Wifire) sincs szüksége, mert a készülék rendelkezik saját, beépített modemmel, így akár a zsebünkben lapuló okostelefonról is azonnal kinyomtathatunk egy szerződést, vagy egy színes ajánlatot.

5. Helytakarékos

Szerencsére a mobilnyomtató akkor sem foglal sok helyet, ha két ügyfélút között esetleg az irodában vennétek hasznát az eszköznek. Kevesebb helyet foglal el az irodában, így helyet takarít meg más berendezések számára.

+1: Költséghatékony

Induló vállalkozások esetében, akiknek például még nincsenek hatalmas nyomtatási szükségleteik, csak időnként nyomtatnának ki 1-1 szerződést vagy számlát, a mobilnyomtató költségtakarékos megoldás lehet. Főleg akkor hasznos megoldás, amikor a vállalkozás indulásának időszakában meg kell nézni, hogy kevés ügyféllel a tarsolyában és a fogyatkozó tartalékok mellett mire költjük el a pénzt.

Kiknek ajánlott a mobilnyomtató?

Egyrészt azoknak, akik imádják a legújabb technológiai kütyüket, és azért esetenként fel is tudják használni a munkájuk során. Ha pedig nem érzelemből döntenél, akkor is van jó néhány olyan szakma, ahol nemcsak a saját presztízsét emelheti a cégvezető vagy üzletkötő, hanem jelentősen egyszerűbbé is teheti a saját hétköznapjait.

Ilyen szakma például az ingatlanközvetítő, vagy a biztosítási alkusz, akik jellemzően sokat utaznak a munkájuk során és pont az irodában fordulnak meg a legkevesebbet. Viszont nyomtatniuk akkor is kellene, ha épp nem a bázis tartózkodnak.

Esetükben például simán előfordulhat, hogy csak 1-1 oldalt kéne kinyomtatni és átadni az ügyfélnek aláírásra, viszont ahelyett, hogy ilyenkor el kellene rohanniuk az irodába vagy meg kéne találniuk a legközelebbi netkávézót, csak simán előkapják a saját mobilnyomtatójukat és fél perc múlva már meg is köttetett az üzletet.

Rajtuk kívül egyébként olyan területi képviselőknek is jó megoldás lehet, akik sokat járnak ki tárgyalni ügyfelekhez, és szeretnék őket elkápráztatni azzal, hogy ilyen rugalmasan és gyorsan megmutatják a legjobb portékájukat, vagy a kitöltendő papírokat. Szóval összességében egy szuper találmány a mobilnyomtató. A fenti videóban részletesen szemlélteti a gyártó az előnyöket.

Töltsd ki a nyomtató választót és utána azonnal meg is rendelheted, ha szükséged lenne egy ilyenre a munkádhoz. 

Szeretnéd tudni, hogy a te céged nyomtathatna-e hatékonyabban és fenntarthatóbban?

Töltsd ki a nyomtató választót és akár 60 percen belül megismerheted az új, modern, költséghatékony és fenntartható irodai nyomtatódat!

Értesülj Te is az akciókról
Soha nem küldünk spamet.
NAIH azonosító: NAIH-124541/2017.
Kérdésed van? Visszahívunk.
Add meg az adataidat és hamarosan keresni fogunk.
KAPCSOLAT
Köszönjük. Hamarosan keresni fogunk!
Az elküldöm gombra kattintva elfogadod az ÁSZF Adatvédelmi nyilatkozatunkat. Adatkezelési azonosítónk: NAIH-124541/2017.
MINDJÁRT KÉSZ!
Már csak meg kell adnod néhány adatot és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot.
A küldés gombra kattintva elfogadod az adatkezelési szabályzatunkat. NAIH-124541/2017.