06 80 111 888 (ingyenesen hívható zöldszám) info@techoffice.hu

Normális, hogy évente kell cserélnem az irodai nyomtatómat?

A nyomtatók a legtöbb esetben szükségesek, pláne egy cég esetében, ahol rendszeresen papírmunka is folyik. Sajnos azonban egyáltalán nem ritka, hogy a nyomtatók rengeteg bosszúságot okoznak a tulajdonosaiknak, mert nem működnek, vagy nem olyan szinten, ahogy elvárnánk. Például lassú, hangos, csúnyán nyomtat…

Ilyenkor többnyire az eszközt hibáztatják, az adott márkát írják le, a történet következő felvonása pedig, hogy vesznek egy újat, más márkájút. Szándékosan írom, hogy következő felvonás, ugyanis az új nyomtató is többnyire ideig-óráig működik, aztán ugyanúgy felmondja a szolgálatot…

…és nem, nem azért, mert a nyomtatókat egy évre tervezik – közel sem normális, hogy évente le kellene cserélni egy cégnél az irodai nyomtatót. A hiba sok esetben a működtetésben van. Ezért összegyűjtöttük neked azt az 5 esetet, melyek közül legalább 1-et a legtöbb cégnél elkövetnek.

5 hiba lehetőség, amivel Te is gyorsabban kinyírhatod az irodai nyomtatódat

1. Ha például sokáig nincs használatban. A patronos nyomtatóknál ebben az esetben előfordulhat, hogy egyszerűen beszáradnak, így a nyomtató nem tud nyomtatni. Ez szinte kizárólag utángyártott festékek használata esetén jellemző. Magának a készüléknek semmi baja nincs, új patron kell bele, és vígan működik tovább, de persze sajnos ez sem minden esetben igaz. Illetve a közhiedelemmel ellentétben, a lézernyomtatónak sem tesz igazán jót a hosszú, és folyamatos állás.

2. Órákon át, folyamatosan használják. Vannak nyomtatók, amik ezt bírják, de a nem ipari nyomtatóknak ez egész egyszerűen túl nagy igénybevétel. Ha ekkora kapacitásra van szükség, érdemes célgépet kell venni vagy változtatni a folyamatokon.

Sok cégnél ez a helyzet a raktárban…Nálatok is?

3. Nem vigyáznak rá. Néha előfordul, hogy ráborul egy kis kávé, vagy viráglocsolás során némi víz, vagy például durván poros helyen van az eszköz, és nincs legalább letakarva sem, amikor használaton kívül van. Csoda lenne, ha ilyen külső hatások miatt a nyomtató meghibásodik? Ha oda figyelünk pár apróságra, szinte biztos, hogy tovább szolgálhat minket az egyik legfontosabb irodai eszközünk.

4. Rossz minőségű tonert használnak, spórolás céljából. Igen, ezek olcsóbbak, akár fele vagy harmad annyiba kerülnek, mint az eredeti. De nem véletlenül ajánlja a gyártó az eredeti festéket hozzá. Lehet, hogy a nyomtató működik az olcsóbb, utángyártott tonerrel egy ideig, de hosszabb távon szinte garantált, hogy tönkreteszi a gépet, így végül is „többe kerülhet a hús, mint a leves”.

5. Maguk javítják. Ha egy nyomtatónak baja van, érdemes elvinni szakszervizbe javíttatni vagy kérni rá egy ajánlatot. Amikor azonban házilag állnak neki megjavítani, gyakran előfordulhat, hogy többet árt, mint amennnyit használna.

Szóval közel sem mindegy, hogy hogyan használjátok az irodai nyomtatót. Néhány egyszerű lépéssel és némi oda figyeléssel, jelentősen megnövelhetjük az egyik legdrágábban fenntartható irodai eszközünket.

Hogy ha Te is szeretnél legközelebb jól dönteni az irodai nyomtatódat illetően, akkor kattints ide és hamarosan már a kezedben lesznek a lehetőségek.

Töltsd ki a nyomtató választónkat!

Az egész csak 1 percedbe kerül, viszont hosszú távon rengeteg időt és pénzt spórolhatsz meg a nyomtatásodon, a választó segítségével

Értesülj Te is az akciókról
Soha nem küldünk spamet.
NAIH azonosító: NAIH-124541/2017.
Kérdésed van? Visszahívunk.
Add meg az adataidat és hamarosan keresni fogunk.
KAPCSOLAT
Köszönjük. Hamarosan keresni fogunk!
Az elküldöm gombra kattintva elfogadod az ÁSZF Adatvédelmi nyilatkozatunkat. Adatkezelési azonosítónk: NAIH-124541/2017.
MINDJÁRT KÉSZ!
Már csak meg kell adnod néhány adatot és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot.
A küldés gombra kattintva elfogadod az adatkezelési szabályzatunkat. NAIH-124541/2017.